Introduction

Νέος νόμος 4957/2022 κομμωτών & τεχνιτών περιποίησης χεριών & ποδιών

Νέος νόμος 4957/2022 κομμωτών & τεχνιτών περιποίησης χεριών & ποδιών

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4957, μπορούν ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και των πρώην Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ) να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ για το 2022, με την απαραίτητη προϋπηρεσία των 600 ενσήμων.
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν και το 2023 και με δυνατότητα παράτασης έως και το τέλος του 2025.

Ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα στους αποφοίτους των ΚΔΒΜ και ΕΕΣ να αποκτήσουν την ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΟΜΜΩΤΗ-ΚΟΥΡΕΑ ή ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ & ΠΟΔΙΩΝ, μετά από επιτυχή πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ.

Οι εξετάσεις θα είναι γραπτές πολλαπλής επιλογής (multiple choice) και πρακτικές. Ο ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε στις 27/7/22 ότι έως τον Οκτώβριο του 2022 θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την νέα εξεταστέα ύλη και θα ανοίξει και την πλατφόρμα για την ψηφιακή υποβολή των δικαιολογητικών.

Καλούμε όλους τους αποφοίτους μας που έχουν συμπληρώσει ή θα συμπληρώσουν τους επόμενους μήνες την προϋπηρεσία των 2 ετών (600 ενσήμων), στα επαγγέλματα των κομμωτών-κουρέων ή τεχνιτών περιποίησης χεριών και ποδιών, να παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας www.kekhairnail.gr για νέες ενημερώσεις.

0 comments on “Νέος νόμος 4957/2022 κομμωτών & τεχνιτών περιποίησης χεριών & ποδιών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *